Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας

Puma SE

PUMA AG RUDOLF DASSLER SPORT (νυν PUMA SE) κατά της εταιρείας Ι. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΕ

Η εταιρεία Ι. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΕ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη φήμη και προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών για τα υποδήματα της πασίγνωστης γερμανικής εταιρείας PUMA και ειδικότερα για ένα νέο σχέδιο υποδήματος με τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διέθεσε στην ελληνική αγορά ένα είδος υποδημάτων με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχεδίου της PUMA.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την Αγωγή της PUMA κατά της Ι. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΕ με την απόφαση με αριθμό 2258/04 και διέταξε την αντίδικο εταιρεία, μεταξύ άλλων, να παύσει να κατέχει και διαθέτει στην ελληνική αγορά υποδήματα τα οποία έχουν τα ιδιαίτερα διακριτικά γνωρίσματα των υποδημάτων της PUMA και να προβεί στην καταστροφή των προϊόντων αυτών.

Η Έφεση της εταιρείας Ι. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΕ κατά της ανωτέρω απόφασης απερρίφθη με την απόφαση αρ. 5775/2005 του Εφετείου Αθηνών.

group of people running on stadium
PUMA AG RUDOLF DASSLER SPORT (νυν PUMA SE) κατά του κ. Σέργιου Κουτουλάκη

Ο έλληνας έμπορος Σέργιος Κουτουλάκης, ενεργώντας κακόπιστα, υπέβαλε αίτηση για καταχώρηση απεικονιστικού σήματος, σχεδόν ταυτόσημου με το φημισμένο σήμα της PUMA «απεικόνιση αναπηδούντος αιλουροειδούς», προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό και να πουλήσει απομιμητικά προϊόντα.

Η PUMA κατέθεσε Τριτανακοπή στρεφόμενη εναντίον του εν λόγω σήματος, ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, η οποία έγινε καθολοκληρίαν δεκτή δυνάμει της υπ΄ αριθ. 6670/2012 αποφάσεως και συνακόλουθα απερρίφθη το αντίδικο σήμα. Η προρρηθείσα απόφαση της Επιτροπής έχει ήδη καταστεί αμετάκλητη.

Highly Experienced

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Transparent Fees

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Grate Track Record

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

0 +
Έτη εμπειρίας
0 +
Πελάτες
0 +
Υποθέσεις Διανοητικής Ιδιοκτησίας
0 +
Ανταποκριτές
Scroll to Top