Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας

Dahon North America Inc.

dahon-logo
DAHON NORTH AMERICA INC. κατά της Εταιρείας «MOΛΧΟ ΓΚΡΟΥΠ»

Η αμερικανική εταιρεία DAHON NORTH AMERICA INC., με έτος ίδρυσης το 1982, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αναδιπλούμενων ποδηλάτων παγκοσμίως και έχει κερδίσει ποικίλα βιομηχανικά βραβεία και διακρίσεις μέσα στα χρόνια λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένου και του περίβλεπτου βραβείου «EUROBIKE», που απονέμεται κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης ποδηλάτων στον κόσμο. Η εταιρεία είναι μέλος της Global Alliance for EcoMobility και κατέχει πάνω από 200 διπλώματα ευρεσιτεχνίας με κάποια από αυτά να έχουν γίνει βιομηχανικά πρότυπα.

Η MOΛΧΟ ΓΚΡΟΥΠ, μία ελληνική εταιρεία εμπορίας ποδηλάτων, υπέβαλε αίτηση προς καταχώρηση του σήματος “ECOSMO ECOSM ON THE MOVE A DAHON DIVISION” & απεικόνιση προς διάκριση ποδηλάτων, παραβιάζοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα της DAHON στα φημισμένα σήματά της “DAHON” και “ECOSMO”, τα οποία είναι καταχωρημένα σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο. Επιπροσθέτως, η MOΛΧΟ ΓΚΡΟΥΠ προέβη στην κυκλοφορία ποδηλάτων που έφεραν τα εν λόγω εμπορικά σήματα, επί σκοπώ όπως εκμεταλλευτεί την ευρεία προτίμηση που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στα ποδήλατα DAHON.

people riding bicycle on road during daytime

Η DAHON, προκειμένου να σταματήσει αυτήν την προφανή προσβολή, εναντιώθηκε κατά του σήματος της MOΛΧΟ ΓΚΡΟΥΠ ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων και δικαιώθηκε με την υπ΄ αριθ. 5802/2012 απόφαση, ήδη αμετάκλητη, η οποία απέρριψε εν όλω το αντίδικο σήμα.

Επιπλέον, η DAHON, κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κατά της εταιρείας MOΛΧΟ ΓΚΡΟΥΠ και κέρδισε την υπόθεση δυνάμει της υπ΄ αριθ. 24149/2013 αποφάσεως, δια της οποίας η εναγομένη διατάχθηκε, μεταξύ άλλων, να απόσχει από την παραγωγή και διακίνηση στην ελληνική αγορά ποδηλάτων που φέρουν τα λεκτικά στοιχεία DAHON, ECOSMO και ECOSM ON THE MOVE καθώς και το απεικονιστικό στοιχείο dahon, το οποίο προστατεύεται ομοίως ως εμπορικό σήμα από την DAHON, καθώς και να αποσύρει όλα τα απομιμητικά προϊόντα εντός 20 ημερών από την επίδοση της ως άνω δικαστικής απόφασης.

Highly Experienced

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Transparent Fees

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Grate Track Record

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

0 +
Years of experience
0 +
Clients
0 +
IP Cases
0 +
Collaborating agencies
Scroll to Top