Ενδεικτικές υποθέσεις πελατών μας

Kukuxumusu SL

KUKUXUMUSU SL κατά της Θεοδώρας Ρήγα

Η KUKUXUMUSU SL είναι ισπανική εταιρεία, η οποία εμπορεύεται είδη ενδύσεως, δώρων και ενθυμίων. Στα προϊόντα της αυτά η εταιρεία θέτει χιουμοριστικά σχέδια ως προς την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων έχει αποκλειστική χρήση. Η εταιρεία πωλεί τα προϊόντα της απευθείας ή μέσω εμπορικών αντιπροσώπων υπό την επίβλεψή της ή μέσω του διαδικτύου.

Η έμπορος Θεοδώρα Ρήγα, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την προτίμηση των νεαρών Ελλήνων καταναλωτών και των τουριστών για τα σχέδια της ΚUKUXUMUSU SL, παρήγαγε στάμπες με πανομοιότυπα σχέδια τα οποία φέρουν τη λέξη “SUXUMUXU”. Επιπροσθέτως, προέβη στην κατάθεση αίτησης για καταχώρηση, ως σήματος, της λέξης “SUXUMUXU”.

Η KUKUXUMUSU SL, την οποία εκπροσωπήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιδικίας, κέρδισε όλες τις νομικές πράξεις στις οποίες προέβη κατά των ενεργειών της Θεοδώρας Ρήγα.

black clothes hanged in rack

Συγκεκριμένα:
Η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της KUKUXUMUSU SL, η οποία βασίστηκε στις διατάξεις περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, έγινε δεκτή με την απόφαση 6085/2004 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η Τακτική Αγωγή της KUKUXUMUSU SL κατά της Θεοδώρας Ρήγα που βασίστηκε στις ίδιες διατάξεις όπως και η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, έγινε επίσης δεκτή με την απόφαση 1266/2005 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο διέταξε τη Θεοδώρα Ρήγα με αυτή την απόφαση, μεταξύ άλλων, να παύσει να κυκλοφορεί στάμπες με τα αντιγραφέντα σχέδια καθώς επίσης και να παύσει να χρησιμοποιεί τη λέξη “SUXUMUXU”.

Κατά της απόφασης αυτής του Πρωτοδικείου η Θεοδώρα Ρήγα κατέθεσε Έφεση η οποία όμως απερρίφθη από το Εφετείο Αθηνών με την απόφαση με αριθμό 6193/2006.

Η Τριτανακοπή η οποία κατετέθη από την KUKUXUMUSU SL κατά της καταχώρησης του σήματος “SUXUMUXU” της Θεοδώρας Ρήγα, έγινε δεκτή με την απόφαση 6354/2005 της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Προσφυγή της Θεοδώρας Ρήγα κατά της απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων επίσης απερρίφθη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση με αριθμό 445/2012.

Highly Experienced

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Transparent Fees

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

Grate Track Record

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur.

0 +
Έτη εμπειρίας
0 +
Πελάτες
0 +
Υποθέσεις Διανοητικής Ιδιοκτησίας
0 +
Ανταποκριτές
Scroll to Top