Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας

Οι εφευρέσεις προϋποθέτουν εξειδικευμένη γνώση και επιτηδειότητα του δημιουργού. Όμως, μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να αντιγραφούν ή να αναπαραχθούν όταν δεν έχουν νομική προστασία με συνέπεια να ζημιώνονται οι νόμιμοι δικαιούχοι.

Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (Δ.Ε.) είναι o τίτλος προστασίας που χορηγείται στον εφευρέτη ή δικαιούχο μιας εφεύρεσης για επινοήματα νέα, που εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα και είναι επιδεκτικά βιομηχανικής εφαρμογής. Τα επινοήματα αυτά μπορούν να είναι είτε προϊόντα είτε μέθοδος παραγωγής προϊόντος είτε βιομηχανική εφαρμογή.

Αρμόδια υπηρεσία στην Ελλάδα για την κατάθεση ευρεσιτεχνιών είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (www.obi.gr). Μια ευρεσιτεχνία προστατεύεται από τη στιγμή της κατάθεσής της και ισχύει για 20 έτη, υπό την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται τα προβλεπόμενα ετήσια τέλη από τον τρίτο χρόνο της κατάθεσης. Ο δικαιούχος ενός Δ.Ε. έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του.

Αναλαμβάνουμε κάθε υπόθεση που αφορά την προστασία όλων των ειδών Δ.Ε., δηλ. Εθνικών, Eυρωπαϊκών και Δ.Ε. που έχουν αποκτηθεί κατόπιν κατάθεσης Διεθνούς Αίτησης, όπως:

 • Κατάθεση αιτήσεων για την απόκτηση Εθνικών Δ.Ε. στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού, κατάθεση αιτήσεων χορήγησης Ευρωπαϊκών Δ.Ε., κατάθεση Διεθνών Αιτήσεων με βάση τη Διεθνή Σύμβαση για την απονομή “εθνικών” Δ.Ε.
 • Παρακολούθηση Δ.Ε. και καταβολή τελών ανανέωσης
 • Εκπροσώπηση σε αντιδικίες και προστασία Δ.Ε. από προσβολές
 • Διεξαγωγή έρευνας σε εκδοθέντα Δ.Ε.
 • Καταχώρηση μεταβιβάσεων Δ.Ε., αλλαγών επωνυμίας ή έδρας του δικαιούχου τους κ.λ.π.
 • Μετάφραση τεχνικών και άλλων απαραίτητων εγγράφων

Έχουμε τη δυνατότητα ασφαλούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων στο Μόναχο, στο οποίο κατατίθενται αιτήσεις για έκδοση Ευρωπαϊκών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Διεθνείς Αιτήσεις. Επιπλέον, με τη βοήθεια της υπηρεσίας espacenet (www.espacenet.com), που παρέχεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο, διεξάγουμε έρευνα και γενικά αντλούμε πληροφορίες σχετικά με τα ήδη υπάρχοντα Δ.Ε.

Για τεχνικά θέματα συνεργαζόμαστε με ειδικούς ανωτάτου επιστημονικού επιπέδου. Μεταφράζουμε έγγραφα σε διάφορους τομείς, όπως φυσικής, χημείας, μηχανολογίας, βιολογίας κ.λ.π.

ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

Το Εθνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης σε μία χώρα και παρέχει προστασία μόνο στη χώρα αυτή. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα η αίτηση υποβάλλεται στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (www.obi.gr).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων στο Μόναχο (www.epo.org) και μπορεί να ισχύσει σε 44 κράτη ανάλογα με τη βούληση του καταθέτη της αίτησης. Η δήλωση κατάθεσης μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατοχύρωσης, απαιτείται επίσης κατάθεση αντίστοιχης μετάφρασης του κειμένου της ευρεσιτεχνίας σε κάθε επιλεγμένη χώρα που το απαιτεί.

Τα κράτη στα οποία μπορεί να ισχύσει ένα Ευρωπαϊκό Δίπλωμα είναι:

Τα 39 κράτη που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Διπλωμάτων (“EPC” – European Patent Convention), δηλ.

Καθεστώς Ιουνίου 2023

ALΑλβανίαATΑυστρία
BEΒέλγιοBGΒουλγαρία
FRΓαλλίαDEΓερμανία
DKΔανίαMKΔημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
CZΔημοκρατία της ΤσεχίαςCHΕλβετία
GRΕλλάδαEEΕσθονία
IEΙρλανδίαISΙσλανδία
ESΙσπανίαITΙταλία
HRΚροατίαCYΚύπρος
LVΛετονίαLTΛιθουανία
LIΛίχτενσταϊνLUΛουξεμβούργο
MTΜάλταMEΜαυροβούνιο
GBΜεγάλη ΒρετανίαMCΜονακό
NOΝορβηγίαNLΟλλανδία
HUΟυγγαρίαPLΠολωνία
PTΠορτογαλίαROΡουμανία
SMΣαν ΜαρίνοRSΣερβία
SKΣλοβακίαSIΣλοβενία
SEΣουηδίαTRΤουρκία
FIΦινλανδία

και: η χώρα επέκτασης 

 • Βοσνία και Ερζεγοβίνη

οι χώρες επικύρωσης

 • Δημοκρατία της Μολδαβίας
 • Καμπότζη
 • Μαρόκο
 • Τυνησία
ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

Την 1η Ιουνίου 2023 τέθηκε σε ισχύ το σύστημα του Ενιαίου Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας. To Ενιαίο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας έχει ενιαία ισχύ σε όλες τις χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο σύστημα Ενιαίου Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας και λαμβάνεται μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας με τον συνήθη τρόπο, δηλαδή με την κατάθεση αίτησης χορήγησης Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος, τα συμβαλλόμενα κράτη μέλη περιλαμβάνουν τις χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σουηδία. Η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Σλοβακία συμφώνησαν να συμμετάσχουν αλλά δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τη σύμβαση για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με ενιαία ισχύ. Τα Ενιαία Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται πριν από την επικύρωση του κάθε κράτους δεν έχουν ισχύ σε αυτά, αλλά αναμένεται ότι αυτές οι χώρες της ΕΕ θα ενταχθούν σύντομα στο σύστημα του Ενιαίου Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας. Οι χώρες της ΕΕ Ισπανία, Πολωνία και Κροατία δεν θα ενταχθούν.

Το Ενιαίο Δικαστήριο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας έχει αποκλειστική δικαιοδοσία για ζητήματα παραβίασης και ακυρότητας του Ενιαίου Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας.

Οι χώρες που καλύπτονται από τη σύμβαση για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, αλλά δεν είναι κράτη μέλη της ΕΕ (όπως η Νορβηγία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο), δεν καλύπτονται από το Ενιαίο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας. Ούτε είναι δυνατό τα υπάρχοντα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτές τις χώρες να εκδικαστούν στο Ενιαίο Δικαστήριο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Η προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για αυτές τις χώρες πρέπει να συνεχίσει να επιδιώκεται είτε σε εθνικό επίπεδο είτε μέσω «κλασικών» ευρωπαϊκών αιτήσεων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, όπου απαιτείται η συμπληρωματική εθνική διαδικασία σε κάθε επιλεγμένη χώρα μετά τη χορήγηση.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η κατάθεση Διεθνούς Αίτησης στοχεύει στην απονομή ενός αριθμού εθνικών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Δ.Ε.) με βάση τη Συνθήκη Διεθνούς Συνεργασίας για τα Δ.Ε., γνωστή περισσότερο σαν “PCT” (Patent Cooperation Treaty). Το πλεονέκτημα της κατάθεσης Διεθνούς Αίτησης είναι ότι μία μόνο αίτηση είναι αρκετή για να εκδοθεί ένας αριθμός Δ.Ε., εφόσον βέβαια πληρούνται οι προϋποθέσεις απονομής του αντίστοιχου Δ.Ε. στην εκάστοτε χώρα. Τα διπλώματα αυτά ισχύουν από την ημερομηνία της Διεθνούς Αίτησης στις χώρες που έχει επιλέξει ο καταθέτης και παρέχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνα που παρέχουν τα Εθνικά Διπλώματα στα αντίστοιχα κράτη. Η διάρκεια της προστασίας κατόπιν Διεθνούς Αίτησης είναι επίσης η ίδια.
Ο καταθέτης επιλέγει μεταξύ των κρατών που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη. Μεταξύ των συμβαλλόμενων κρατών υπάγεται και η Ελλάδα

Μία Διεθνής Αίτηση κατατίθεται ενώπιον του Διεθνούς Γραφείου στη Γενεύη (www.wipo.int). Ο ελληνικός Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο παραλαβής Διεθνών Αιτήσεων.

ΧΩΡΕΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ (ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "PCT")

Καθεστώς Ιουνίου 2023

ΑΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΕΣΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΙΝΙΚΟΣΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ
ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣΜΑΛΑΙΣΙΑ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΜΑΛΑΟΥΙ
ΑΛΒΑΝΙΑΜΑΛΙ
ΑΛΓΕΡΙΑΜΑΛΤΑ
ΑΝΓΚΟΛΑΜΑΡΟΚΟ
ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑΜΑΥΡΙΚΙΟΣ
ΑΡΜΕΝΙΑΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
ΑΥΣΤΡΙΑΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΒΕΛΓΙΟΜΕΞΙΚΟ
ΒΙΕΤΝΑΜΜΟΓΓΟΛΙΑ
ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΜΟΖΑΜΒΙΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΜΟΝΑΚΟ
ΒΡΑΖΙΛΙΑΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ
ΓΑΛΛΙΑΜΠΑΧΡΕΪΝ
ΓΕΡΜΑΝΙΑΜΠΕΛΙΖ
ΓΕΩΡΓΙΑΜΠΕΝΙΝ
ΓΚΑΜΠΙΑΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ
ΓΚΑΜΠΟΝΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ
ΓΚΑΝΑΝΑΜΙΜΠΙΑ
ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
ΓΟΥΙΝΕΑΝΙΓΗΡΑΣ
ΓΟΥΙΝΕΑ-ΜΠΙΣΣΑΟΥΝΙΓΗΡΙΑ
ΓΡΕΝΑΔΑΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
ΔΑΝΙΑΝΟΡΒΗΓΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣΟΜΑΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣΟΝΔΟΥΡΑ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΕΛ ΣΑΛΒΑΝΤΟΡΟΥΓΚΑΝΤΑ
ΕΛΒΕΤΙΑΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
ΕΛΛΑΔΑΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΣΘΟΝΙΑΠΑΝΑΜΑΣ
ΕΣΟΥΑΤΙΝΙΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ
ΖΑΜΠΙΑΠΕΡΟΥ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕΠΟΛΩΝΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑΛΙΒΥΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΙΑΠΩΝΙΑΡΟΥΑΝΤΑ
ΙΝΔΙΑΡΟΥΜΑΝΙΑ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣΑΙΝ ΚΙΤΣ ΚΑΙ ΝΕΒΙΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΑΣΑΜΟΑ
ΙΡΑΚΣΑΝΤΑ ΛΟΥΤΣΙΑ
ΙΡΑΝΣΑΟ ΤΟΜΕ & ΠΡΙΝΤΣΙΠΕ
ΙΡΛΑΝΔΙΑΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑΣΕΝΕΓΑΛΗ
ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)ΣΕΡΒΙΑ
ΙΣΛΑΝΔΙΑΣΕΫΧΕΛΛΕΣ
ΙΣΠΑΝΙΑΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΙΣΡΑΗΛΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
ΙΤΑΛΙΑΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΚΑΜΕΡΟΥΝΣΟΥΔΑΝ
ΚΑΜΠΟΤΖΗΣΟΥΗΔΙΑ
ΚΑΝΑΔΑΣΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΪ
ΚΑΤΑΡΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
ΚΕΝΥΑΣΥΡΙΑ
ΚΙΝΑΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΤΑΫΛΑΝΔΗ
ΚΟΜΟΡΕΣΤΖΑΜΑΪΚΑ
ΚΟΝΓΚΟΤΖΙΜΠΟΥΤΙ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑΤΟΓΚΟ
ΚΟΥΒΑΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΟΥΒΕΪΤΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ
ΚΡΟΑΤΙΑΤΡΙΝΙΝΤΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΜΠΑΓΚΟ
ΚΥΠΡΟΣΤΣΑΝΤ
ΚΥΡΤΖΙΣΤΑΝΤΣΕΧΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣΤΥΝΗΣΙΑ
ΛΕΣΟΤΟΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
ΛΕΤΟΝΙΑΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΧΙΛΗ
ΛΙΒΕΡΙΑ

Σύνολο: 157 χώρες/γεωγραφικές περιοχές

Δείτε και άλλες υπηρεσίες

Εμπορικά Σήματα

Προστατέψετε το Εμπορικό σας Σήμα προκειμένου να διασφαλίσετε το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του και να αποτρέψετε τη χρήση πανομοιότυπων ή παρόμοιων σημάτων από αθέμιτους ανταγωνιστές για κατώτερα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αθέμιτος Ανταγωνισμός

Οποιαδήποτε ενέργεια αντίκειται στα χρηστά ήθη της βιομηχανίας και του εμπορίου θεωρείται ως ενέργεια αθέμιτου ανταγωνισμού. Νομικές ενέργειες κατά των παραβατών θα τους αναγκάσουν να απέχουν από τις παράνομες ενέργειες κατά των ανταγωνιστών τους.

Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας

Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας μπορούν να χορηγηθούν στους εφευρέτες τρισδιάστατων αντικειμένων με συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, ικανών να δώσουν λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα, και να εξασφαλίσουν την αποκλειστικότητα της χρήσης τους.

Σχέδια ή Υποδείγματα

Η εξωτερική ορατή εικόνα του συνόλου ή μέρους ενός προϊόντος μπορεί να προστατευθεί ως Βιομηχανικό Σχέδιο ή Υπόδειγμα. Προστατέψετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοσμημάτων, των ενδυμάτων και των υποδημάτων σας, των μηχανημάτων και των κατασκευών, των επίπλων και των παιχνιδιών σας.

Internet Domain Names​

Είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες, όλοι θα πρέπει να διασφαλίζουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο και να προστατεύονται από παραβιάσεις των Domain Names τους.

Copyright

Οι αρχικοί δημιουργοί λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών έργων έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης τους. Μπορούν, κατά συνέπεια, να διεκδικήσουν τη διακοπή της παραγωγής ή κατοχής «πειρατικών» έργων και αποζημίωση.

Δείτε και άλλες υπηρεσίες

Εμπορικά Σήματα

Προστατέψετε το Εμπορικό σας Σήμα προκειμένου να διασφαλίσετε το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του και να αποτρέψετε τη χρήση πανομοιότυπων ή παρόμοιων σημάτων από αθέμιτους ανταγωνιστές για κατώτερα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αθέμιτος Ανταγωνισμός

Οποιαδήποτε ενέργεια αντίκειται στα χρηστά ήθη της βιομηχανίας και του εμπορίου θεωρείται ως ενέργεια αθέμιτου ανταγωνισμού. Νομικές ενέργειες κατά των παραβατών θα τους αναγκάσουν να απέχουν από τις παράνομες ενέργειες κατά των ανταγωνιστών τους.

Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας

Πιστοποιητικά Υποδείγματος Χρησιμότητας μπορούν να χορηγηθούν στους εφευρέτες τρισδιάστατων αντικειμένων με συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, ικανών να δώσουν λύση σε ένα τεχνικό πρόβλημα, και να εξασφαλίσουν την αποκλειστικότητα της χρήσης τους.

Σχέδια ή Υποδείγματα

Η εξωτερική ορατή εικόνα του συνόλου ή μέρους ενός προϊόντος μπορεί να προστατευθεί ως Βιομηχανικό Σχέδιο ή Υπόδειγμα. Προστατέψετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοσμημάτων, των ενδυμάτων και των υποδημάτων σας, των μηχανημάτων και των κατασκευών, των επίπλων και των παιχνιδιών σας.

Internet Domain Names​

Είτε πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες, όλοι θα πρέπει να διασφαλίζουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο και να προστατεύονται από παραβιάσεις των Domain Names τους.

Copyright

Οι αρχικοί δημιουργοί λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών έργων έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης τους. Μπορούν, κατά συνέπεια, να διεκδικήσουν τη διακοπή της παραγωγής ή κατοχής «πειρατικών» έργων και αποζημίωση.

0 +
Years of experience
0 +
Clients
0 +
IP Cases
0 +
Collaborating agencies
Scroll to Top